Modelbouw

Op deze pagina kun je de bouwverslagen volgen van modellen die ik gebouwd heb of aan het bouwen ben.

Mijn geschiedenis in modelbouw.

Modelbouwen doe ik nu een kleine 30 jaar, alles begon met de plastic modelbouw kits van Revell, Tamiya en andere merken. Gedurende de jaren is er een hoop ervaring opgebouwd met alle onderdelen van het bouwen van een schaalmodel, zo maak ik nu zelf electronica en gebruik ik mircocontrollers om functies aan te sturen. Ik probeer het model zo te maken dat het origineel zo ver als mogelijk benaderd wordt.

Na het statische gebeuren ben ik over gestapt op de radiografische electroauto's waar ik een paar jaar plezier aan gehad heb. Ondertussen had ik mijn broer ook met het "virus" aangestoken en waren er snel brandstofauto's ( Serpents ) aangeschaft, in het begin nog star, geen differentieel, geen versnellingsbak en een aluminium chassisplaat. Die sloegen we na een flinke klapper maar weer recht met de hamer.

Ondanks de matige prestaties er toch veel plezier aan beleeft en het was nog redelijk betaalbaar. In de loop der jaren waren de technologische vooruitgangen niet meer bij te benen en ben ik op zoek gegaan naar een andere tak van modelbouw en dit is dus de scheepsmodelbouw geworden.

Als eerste model is de Wotan van Robbe gebouwd en snel erna de sleper Neptun ook van Robbe. Na deze is de Euro Express van Simprop gebouwd geworden als semi coaster met containers en houten stammen als vracht.
Mijn eerste eigen model was de Rembertiturm van Robbe, een bevoorradingsschip met een kraan op het achterdek. Helaas heb ik die destijds niet lopend over het achterdek gemaakt maar aan het model heb ik een kleine 20 jaar plezier gehad, jammer genoeg is er vorig jaar een kind met fiets op gevallen en de schade is te groot om er nog iets fatsoenlijks van te maken. De romp zal ik nog wel eens gebruiken voor een supplier model naar eigen inzicht. Wel heb ik een nog ongebouwde bouwdoos van dit model bij Ebay op de kop getikt en die zal in de komende jaren alsnog eens gebouwd worden en dan wel met een volledig werkende kraan.

Na de Rembertiturm zijn er nog enkele andere modellen gebouwd: de Arca, een ankerbehandelingsschip van de Deltawerken en de stormvloedkering, de Dolly, de Dino II een vastmaker cq roeier, de Smit Siberie een havensleper. Van de Smit Siberie is een volledig bouwverslag op deze site aanwezig.

Mijn huidige projecten zijn: 
De verbouwing van de Arca en het inwinnen van informatie voor een nieuw project, en wordt er aan de Rotterdam van de kustwacht gewerkt. Er wordt gelijktijdig aan meerdere projecten gewerkt dat zorgt voor de nodige afwisseling.

 

Geen menu aan de bovenzijde??  Klik dan hier !!