De romp in de kleur.

 

Na de voorbehandeling kan dan eindelijk de eerste laag op de romp gespoten worden. Ik geef de voorkeur aan spuiten voor het aanbrengen met de kwast, het resultaat is dusdanig beter dat het de moeite waard is.Meestal gebruik ik de standaard kleuren van histor of flexa dan kun je naderhand makkelijk een keer de beschadigingen bijwerken maar als het model niet standaard kleuren heeft laat ik de verf op kleur mengen.

Mijn voorkeur is toch wel de satijnmatte kleuren dat geeft een echter resultaat want ja het is immers een werkschip en geen jacht. Voor de Anteo heb ik voor het onderwater gedeelte een olijfkleur gekozen en omdat die niet in een spuitbus verkrijgbaar was heb ik mijn eigen verfspuit gebruikt.

Het spuiten zelf doe ik buiten dus ben ik afhankelijk van het weer en de tempratuur. Vanaf 15 graden is het verven mogelijk wil je tenminste wat mooi werk afleveren. Een ander nadeel is dat je een grotere kans op stof en vliegjes in de lak kan krijgen maar dat neem ik op de koop toe.

De opgebrachte lak laat ik 24 uur drogen voordat ik er een nieuwe laklaag over aanbreng want anders krijg je problemen bij het afplakken. De tape zal dan zeker indrukken achter laten in de verf. Voor het afplakken gebruik ik het liefst Tamiya Masking Tape deze werkt erg strak en is ook nog goed aan te brenegn op moeilijke plekken en ook met een buiging gaat deze prima om. Daarna komen de gewone tesa crepe afplakband en de oude kranten om de hoek kijken voor de grote oppervlaktes.

Dan wordt het gedeelte wat voorzien moet worden van een nieuwe kleur licht opgeschuurd met 400 schuurpapier om een goede hechting te krijgen en kan de nieuwe kleur erop gespoten worden.

Gelukkig hoeft deze romp maar twee kleuren dus is dit werk al snel klaar en kan het uitharden beginnen, dit laat ik enkele dagen gebeuren.