Anteo

 

In 2008 kreeg ik van een vriend van mij de Anteo cadeau, hij had dit model enkele jaren ervoor gebouwd maar was er nu mee gestopt. Natuurlijk was ik er erg blij mee want ik vond dit altijd al een leuk model en je ziet hem niet op elke vijver

Vooral de messing platen aan het schanskleed vind ik een heel mooi detail dat mij als metaalbewerker wel aanspreekt en het vaarbeeld is ook natuur getrouw.

Als eerste heb ik de elektrische bedrading gewijzigd zodat ik mijn installatie kon gebruiken en een proefvaart gemaakt. Dit ging vrij goed op wat water na dat na binnen gekomen was. Aangezien er geen opstaande randen waren bij de luiken en kajuit heb ik deze alsnog aangebracht en weer een proefvaart gemaakt. Helaas kwam er nog steeds water naar binnen en na een nadere inspectie bleek de romp waarschijnlijk toch licht gescheurd te zijn, de verf was op enkele plaatsen gescheurd en hierdoor vermoed ik dat het hout gewerkt heeft in de loop der jaren. Het beste wat ik kon doen was de romp kaal maken, geheel te schuren en dan opnieuw te behandelen met hars en een mat en daarna opnieuw in de verf te zetten.

 

De anteo op het water van Steinerbos.