Evenementen / tentoonstellingen.

In de loop van de jaren heb ik op diverse tentoonstellingen gestaan en aan meerdere meetings / evenementen mee gedaan. Bij een tentoonstelling wordt meestal de modellen alleen maar statisch geprensenteerd en bij meetings cq evenementen wordt er dan ook nog mee gevaren.

Aangezien ik bij een vereniging in nederland ben en bij een interesse groep ( IG ) in duitsland ben ben ik regelmatig in een van beide landen te vinden. Het mooie van dit soort meetings is dat je er een hoop ervaring kan opdoen met hoe andere mensen oplossingen bedacht hebben voor specifieke modelbouw problemen. Ook zie je regelmatig nieuwe ontwikkelingen van fabrikanten en toeleveranciers.

De grootste tentoonstelling is de InterModellBau in Dortmund waar ik meerdere jaren met de zowel de nederlandse vereniging als ook met de IG een stand bemant heb. Heerlijk om op deze 5 daagse beurs te staan, de contacten die je hier op doet zijn een uitstekende basis om je modebouw gebied uit te breiden.

Een van de leukste meetings is de BadWeiherHock in St.Peter in duitsland, hier wordt een model haven opgebouwd waarin we als kapiteins een heel weekend kunnen varen. Van beide evenementen kun je hiernaarst in het menu diverse verslagen vinden.