Transportkisten.

In het verleden hebben mijn modellen het meeste schade opgelopen tijdens het transporteren van en naar het water of tentoonstellingen. Omdat de Smit Siberie toch wat groter en meer gedetailleerd is wil ik dit eigenlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarom heb ik twee transportkisten gemaakt, 1 voor de romp en 1 voor de kajuit.

Een ander voordeel is dat het model dan tevens mee kan op vakantie, want sinds twee jaar ga ik naar het Schwarzwald in Duitsland. Hier is een internationaal treffen van modelschepen bij een lokale vereniging, omdat ik één van hun leden via het internet heb leren kennen - hij bouwt de Smit Polen een zusterschip - en daarmee een goede band heb opgebouwd ben ik vorig jaar voor het eerst naar hun treffen geweest.

Toen was het model nog in zijn echte ruwbouw en waren er geen kisten nodig. Dit jaar is de romp vervoerd op het dak van mijn stationwagen en de kajuit stond in de laadbak met de vakantiespullen en de hond.

De kist voor de romp is 1,45 meter lang en 50 cm breed, de hoogte is 45 cm. De romp past net in de kist.

De kajuit heeft meer ruimte maar aan de zijkanten moet hier nog schuim aangebracht moet worden.

Hier staan beide kisten op elkaar.

Voor het transport van de kisten naar het vaarwater heb ik een karretje gemaakt met twee wielen waarop de kist van de romp net past. Want alleen het model met alles erin weegt al 57 kilo en dat neem ik niet meer op mijn schouder.

Is de auto vol, zoals op vakantie bijvoorbeeld, dan kan de romp op het dak van de auto en de kajuit gaat nog in de auto.

Op deze manier is de boot dus dit jaar naar het Schwarzwald in Duitsland gegaan om daar te varen bij een internationaal treffen met modelschepen.