Lamineren deel 2

Na 24 uur uitharden van de eerste romp heb ik de mal schroeven losgemaakt en voorzichtig met een houten wig de maldelen uit elkaar gedrukt. Nadat de maldelen een kleine spleet hadden heb ik hier water in laten lopen en hierdoor komt de scheidingslaag los van de mal en neemt de romp mee.
Dit ging verrassend goed en het resultaat was voor mij zeer goed. Voor een eerste keer waren er maar enkele delen waar onevenheden zaten.

romp

romp

romp

romp


Ook het gewicht van de eerste romp viel mij erg mee: 388 gr. De sterkte is met de 4 lagen weefsel en de dikkere stootrand erg goed.

romp

gewicht


Tijd om de twee andere rompen ook te maken, 1 voor mij en een andere die een collega in de vereniging wilde kopen.

rompen

rompen

rompen

Naderhand kan ik zeggen dat ik mijn toekomstige modellen zeker op deze manier zal gaan bouwen maar waarschijnlijk nog meer details in de mal zal aanbrengen, denk hierbij aan stootlijsten, koelkanalen, ankerkluizen etc.

Belangrijk is in ieder geval je tijd nemen om een goede vorm te bouwen, het juiste weefsel en hars met een langere verwerkingstijd te kopen, en de uithardingstijd aan te houden want bij 1 romp meende ik dat hij al goed was na 12 uur maar dat was niet het geval. Dit heeft wat extra werk aan plamuren opgeleverd.