Inter Modell Bau 2004

Zoals eerder vermeld heb ik het geluk gehad om met de IG Spezialschiffe op de Inter Modell Bau 2004 te staan, vijf dagen vol modelbouw, en veel koopwaar en mooie modellen. Zelf heb ik dus diverse onderdelen voor mijn model aangekocht, van vetspuit en oliekan tot bierkratten, van LED's tot aan servo's en kabels. Dit zal in een later stadium dus alles aan boord komen.

Op dinsdag hebben we de stand opgebouwd en we hadden een echte draaiende radar in de stand staan. Het geheel was redelijk snel opgebouwd en om 18.00 uur vertrok ik weer richting huis . De stand was gevuld met diverse modellen van de leden vanuit Zwitserland, Duitsland en Nederland.

Onze stand

Ondanks dat mijn model toch al redelijk groot was viel het in het niets tegenover het model wat achter mij stond, een veerboot die van Kiel naar Oslo en viseversa vaart. Het model is 3,78 meter lang en op waterlijn liggend 240 kilo zwaar. Het model wordt momenteel gerestaureerd, de opbouwen worden nieuw gemaakt en ook de verlichting wordt vervangen.

Vervoerd werd deze gigant op de imperial van een stationwagen, alwaar hij door vier man vanaf getild werd. Tijdens transport zijn de opbouwen in de auto.

Hieronder enkele foto's van mijn model op de Inter Model Bau 2004, de beurs waar je als modelbouwer minimaal 1 keer geweest moet zijn.

Mijn model op de stand en detailfoto's

Tijdens de tentoonstelling had ik diverse functies aan het werken, de TL-verlichting was aan, de sleeplier draaide en de lassers waren aan het werk en aan het lassen.

Ook de ankerlier was zichtbaar opgebouwd en werkend gemaakt zodat ik vaak het anker heb laten vallen en opgehaald in die vijf dagen.

Hier onder nog enkele sfeerbeelden van onze stand.