Reacties.

Op mijn mail adres komen soms reacties binnen van mensen met hun mening over de site of het model, je kunt deze nu hieronder vinden.

Ivan van der Merwe 20-06-2003 Zuid Afrika

Wow

I love your model. Thanks for putting the progress up on the net.

This is a great inspiration to all model boat builders out there.

Baie Groete uit Suid Afrika

Ivan

Steef 12-05-2003 Nederland

Mag ik je even complimenteren met je spuitwerk. Mooi strak.

Vrgr Steef de Modelbouwscheepswerf

Louis Dutron 11-05-2003 Belgie

Beste André

Ik heb een stuk van zaterdag avond en nu zondagmorgen uw site met heel veel belangstelling bekeken.

De waardevolle voorbeelden en de werkwijzen zijn voor mijn een belangrijke bron van raadgevingen die me duidelijk van pas zullen komen bij het maken van de Belgische kustmijnenveger M 933.

Ik had er een prettig gevoel over en deed me beseffen dat het zeker de moeite waard is om te volharden, ondanks de waarschijnlijke tegenslagen en missingen die ik heel waarschijnlijk zal tegenkomen en maken. Het doet me ook beseffen van vooral uw raadgevingen op te volgen om tot een goed resultaat te komen.

Nogmaals mijn oprechte felicitaties voor uw prachtig werk en de fantastische site.

Vriendelijke groeten,

Louis

Gideon Nederpelt 26-04-2003 Vlissingen

Hallo OM

ik heb u site bekeken en ik moet zeggen ziet er goed uit.

ik wil de smit siberie ook gaan bouwen enkel dan met een proxy romp die ook te koop zijn. en er is ook 1 tekening van. dus ik zal zeker u site vaker gaan bezoeken om naar de foto's te kijken enzz

ik ga de smit siberie dan wel 1:50 bouwen dus een stukje kleiner

maar je hebt een mooie site

grzz gideon

Jan Lingen 14-03-2003

home.hetnet.nl/~janlingen/index.html

Hallo,

even een vraag ik heb op je page gekeken en heb gezien dat je schijnwerpers zelf bouwt.

Nu is mijn vraag waar maak je de spiegel van in het huis van de lamp

mvgr J Lingen

Ik wilde net afsluiten en dacht , kijk nog even of ik mail heb.

Ik heb net nog op je site zitten kijken en zag in de detailering van je stuurhut en dan met name je intrumenten paneel en heb gezien dat deze zeer kompleet is (lees heel veel werk).

Maar nu heb ik nog een tip voor je , ikzelf ben ook mijn stuurhut van mijn kraanschip aan het inrichten en in het instrumentarium zitten verschillende controlelampjes welke ik ook gaat laten branden en wel op de volgende manier : ik heb van mijn dochter een speellampje gekregen ( omdat deze kapot was ) en daar zaten allemaal van die lichtsprieten op welke ik er afgeknipt heb . Deze sprieten geboord in het dashbord en dan naar beneden gevoerd en onder de stuurhut gekoppeld met een ( gekleurd ) lampje er onder , je weet niet wat je zien Schitterend gewoon , doe er je voordeel mee

Jan Lingen

Jasiu van Haarlem 10-03-2003 Nederland

Andre,

Prachtige pagina, heb hem gisterenavond gelijk bekeken. Veel werk om de Smit Siberie na te bouwen. Helaas, jammer, dat deze sleepboot niet meer werkzaam is in het Rotterdams Havengebied. Wordt een stuk moeilijker om te gaan kijken voor de details.

Betreft de links: Deze had ik intussen ondergebracht in een nieuwe linkpagina: www.sleep-en-duwvaart.boogolinks.nl (welke onder mijn beheer valt). Intussen zijn er enkele links aangepast, nieuw opgezet, etc...

Het neemt niet weg dat de links niet op jou pagina mogen staan, ze zijn immers openbaar.

Groet en succes met bouwen,

Jasiu van Haarlem

www.sleep-en-duwvaart.boogolinks.nl

www.amsterdam-art.com

Steef 08-03-2003 Nederland

Ik heb zojuist bij stom toeval je site ontdekt en ben na een klein half uurtje gelezen te hebben erg onder de indruk.Het lijkt me dan ook dat je het niet raar vind dat ik je site wil linken op mijn site.Vrgr Steef.

http://www.modelbouwscheepswerf.ismijnhobby.nl

Coen van Baalen 06-03-2003 Nederland

Hallo,

Gaaf man die Siberie op 1:20. Ik ben hem zelf 1:50 aan het bouwen waarbij de romp eerst maar es van polyester wordt met een opbouw van hout. Ook ik werk vanaf tekening, die ik destijds toen ik nog bij Smit havensleepdiensten werkte voor nop heb gekregen. Die contacten van destijds werken er helaas ook niet meer dus verdere info moet ik ook van het internet af zien te halen.

Gelukkig woont een vriend van me (diegeen die de Zwarte Zee II aan het maken is) in Hoek van Holland dus heb ik altijd een goede smoes om het zusterschip de Japan voor details te gaan bekeijken. Maar het valt allemaal niet. Zeker de details niet, is het verstandig om die bij 1:50 zoveel mogelijk te laten voorkomen of zijn ze beter weg te laten?? Een vraag die, nu ik in vergevorderd stadium ben met de kajuit, steeds vaker voorkomt. Ligt het schip op het droge dan will iedereen details zien maar vaart tie dan zijn diezelfde details bijna niet meer te zien. Anyway succes verder met bouwen en ik kan je verzekeren dat zeer vaak jouw pagina ga bezoeken om details te bekijken.

Groeten,

Coen van Baalen.

Bjorn 27-02-2003 Nederland

Prachtig werk,ik doe er myn hoed voor af.als je al uw werk op deze manier verderzet,mag je jezeltf een meester modelbouwer noemen.

Bjorn

Christiaan Hof 04-02-2003 Nederland

Hallo,

Via de modelbouwforum kwam ik op je site terecht. En ik moet zeggen dat het er top uit ziet. Daarom heb ik jouw site op mijn site gelinkt (http://home.wanadoo.nl/ch-hof/Links.htm)

Als je er niet mee eens bent dan lees ik het wel.

Met vriendelijke groet,

Christiaan Hof

Peter-Bert van Herwijnen Vervolg op mijn reactie Nederland

Ik vind het bouwverslag erg mooi om te lezen. De foto's zijn duidelijk, de teksten begrijpelijk en niet langdradig en de site laadt voldoende snel.

Als startende modelbouwer heb ik nog tientallen vragen in de trant van: "Hoe doe je dit, wat voor materiaal gebruik je voor dat, zijn er tips om zus en zo makkelijker te doen, etcetera.

Ik vraag me af of het verstandig is om dat soort zaken in je bouwverslag te integreren, omdat dat ten koste zou gaan van de grote overzichtelijkheid die het verslag nu heeft. Een optie zou wellicht zijn om een apart hoofdstuk met tips en tricks te maken. Ik verzin maar wat...

Het model vind ik in ieder geval geweldig! Lekker groot en van een mooi schip (met die grote achterruit). Bij het zien van de kajuit vroeg ik me af hoe je de vensters van de ruiten gaat maken. Die steken in werkelijkheid een beetje uit. Al over nagedacht?

Vriendelijke groeten,

Peter-Bert van Herwijnen

Peter-Bert van Herwijnen 04-09-2002 Nederland

Goeiemiddag heer Bouwens,

Ik heb met veel bewondering naar uw verslag van de bouw van de Smit Siberie gekeken, maar heb een vraag; Wordt het verslag binnenkort nog vervolgd?

vriendelijke groeten en succes met bouwen,

Peter-Bert van Herwijnen

J. Pothoven 02-10-2002 Nederland

Beste lezer,

Op de site van jou heb ik foto's gezien van de Smit Siberie. Ik ben al een tijd op zoek naar goede tekeningen van deze boot (of één van de zusjes). Toen ik bij de foto's ook tekeningen zag liggen heb ik maar gelijk dit mailtje gestuurd. Ik wil namelijk vragen hoe je aan die tekeningen bent gekomen en hoe IK aan die tekeningen kan komen.

Ik hoop op een antwoord.

J. Pothoven

P.S. Ik gebruik ze voor LEGO, schaal 1;45